Fietsenstalling, Station Den Bosch

Typografie en plaquette op de fietsenstalling muur aan het Leonardo Da Vinci plein in Den Bosch. Na een grondige studie naar het werk van Da Vinci stuitte ik op een zin die hij in een van zijn schetsboeken had geschreven met daarbij een tekening.

De tekst luidt: Però se la Fortuna mi fa felice tal viso (Als Fortuna mij gelukkig maakt… dan laat ik je dat weten). Ik vond hem zeer passend bij de locatie met aan de ene kant van het plein het Openbaar Ministerie Parket Oost Brabant en aan de andere kant Van Lanschot. De zin heb ik in spiegelbeeld getypografeerd op de muur. Precies zoals Da Vinci de zin opschreef in zijn schetsboek namelijk in spiegelbeeldig.

Daarnaast heb ik een plaquette ontworpen waar specifiek deze schets op staat uitvergroot.

Typografie 36 x 0,6 meter, plaquette 2,5 x 1 m. Materiaal gestraald rvs